Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις

Όλες οι μελέτες συμφωνούν ότι το παιδί μαθαίνει καλύτερα όταν μαθαίνει με παρέα. Αφομοιώνει περισσότερα σε ένα ομαδικό περιβάλλον, αναπτύσσει πολλές δεξιότητες, θετικά στοιχεία χαρακτήρα και καλύτερη κοινωνική προσαρμογή.
Ξένες γλώσσες Καλαβρουζιώτη

Στα κέντρα ξένων γλωσσών ακολουθείται δοκιμασμένο σύστημα που διευκολύνει το παιδί και κάνει τη μάθηση ευχάριστη. Η διδασκαλία της γλώσσας εξελίσσεται διαρκώς με καινούρια βιβλία, εξοπλισμό, online εφόδια που είναι στη διάθεση του καθηγητή σε οργανωμένο σχολείο ενώ σπάνια καθηγητής ατομικά μπορεί να έχει εύκολα πρόσβαση σε όλα αυτά τα εργαλεία διδασκαλίας. Επίσης, ακολουθείται συγκεκριμένο πρόγραμμα διδακτικής ύλης που καλύπτεται σε συγκεκριμένο χρόνο κι έτσι οι μαθητές δεν μένουν πισω με ακυρώσεις και χαμένα μαθήματα όπως στα ιδιαίτερα.

Ξένες γλώσσες Καλαβρουζιώτη

Επιπλέον, η ομαδικότητα είναι ένα εξαιρετικό μαθησιακό εργαλείο. Τα παιδιά μοιράζονται τις έγνοιές τους,  παρακινούνται από τους υπόλοιπους και μαθαίνουν καλύτερα σε ένα φιλικό περιβάλλον με συνομήλικους. Επίσης η γλώσσα είναι επικοινωνία και στην τάξη το παιδί επικοινωνεί, κουβεντιάζει, εκφράζεται και ταυτόχρονα εκτίθεται σε πολλά ερεθίσματα της ξένης γλώσσας μαθαίνοντας ταυτόχρονα και τη συνεργασία, μια πολύ βασική δεξιότητα και για τη μετέπειτα ζωή του.

Ξένες γλώσσες Καλαβρουζιώτη

Τα ιδιαίτερα μαθήματα έχουν τη χρησιμότητά τους καθώς ενδείκνυνται για παιδιά με σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες κι εκεί χρειάζονται ειδικά εκπαιδευμένοι  καθηγητές.

Ξένες γλώσσες Καλαβρουζιώτη

Συνοπτικά, το κέντρο ξένων γλωσσών προσφέρει εξαιρετικές συνθήκες κοινωνικής μάθησης και διαμόρφωσης χαρακτήρα.

Η επιλογή του κέντρου που το παιδί σας θα μάθει ξένες γλώσσες είναι σημαντική καθώς σε αυτό θα φοιτήσει αρκετά χρόνια και οι γνώσεις που θα αποκομίσει είναι ουσιαστικές για τη ζωή του και την επαγγελματική του αποκατάσταση.

Ξένες γλώσσες Καλαβρουζιώτη

Συνεπώς η ποιότητα των μαθημάτων είναι εξαιρετικής σημασίας. Εκτός όμως από αυτό είναι πολύ βασικό το παιδί να νιώθει άνετα σε ένα οικείο περιβάλλον με ανθρώπους που το νοιάζονται και είναι κοντά του να το στηρίζουν, να το ενθαρρύνουν, να το μάθουν να σκέφτεται και να συνεργάζεται με τους συνομήλικούς του και να το καθοδηγούν προς την επιτυχία.

Στην εποχή μας, την εποχή της ταχύτατα αναπτυσόμενης τεχνολογίας, των ραγδαίων αλλαγών, της παγκοσμιοποίησης τα Αγγλικά δεν θεωρούνται ξένη γλώσσα αλλά παγκόσμια γλώσσα. Η εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας είναι επιτακτική ανάγκη καθώς η γλώσσα αυτή βρίσκεται παντού στην καθημερινότητά μας, από τον εργασιακό τομέα μέχρι τη διασκέδασή μας στο διαδίκτυο. Συνεπώς το να γνωρίζει κανείς μια ακόμα ξένη γλώσσα είναι αναγκαίο καθώς είναι ένα παραπάνω εφόδιο στην ζωή του και ειδικά στην επαγγελματική του εξέλιξη.

Ξένες γλώσσες Καλαβρουζιώτη

Επιπλέον μην ξεχνάμε ότι ζούμε σε μια τουριστική χώρα που κατακλύζεται κάθε χρόνο από τουρίστες από άλλες χώρες και ο τουρισμός αποτελεί τη βασική μας “βιομηχανία”. Αρα το να γνωρίζει κανείς μία δεύτερη ξένη γλώσσα μόνο θετικό είναι καθώς διευκολύνει την επικοινωνία του με ανθρώπους από άλλες χώρες και του δημιουργεί  επαγγελματικές προοπτικές στον τομέα του τουρισμού.

Ξένες γλώσσες Καλαβρουζιώτη

Τέλος, με  το να μάθει κάποιος ξένες γλώσσες εξελίσσεται ως άνθρωπος καθώς διευρύνει τους ορίζοντές του, εξασκεί το μυαλό του, μαθαίνει κι έρχεται σε επαφή με άλλους λαούς και πολιτισμούς .

Επιλέγοντας τα Γαλλικά ,  διευρύνω  σαφέστατα τους  πολιτισμικούς  μου  ορίζοντες,  δηλαδή η  ενασχόλησή  μου  με  τα  γαλλικά είναι  που   γεννάει την  επιθυμία  μου να   θέλω  να  μελετήσω  περισσότερες γλώσσες ,  αφού   χάρις στα  γαλλικά  είναι  πιο  εύκολο να  μάθω   ιταλικά ,  ισπανικά  και  πορτογαλικά.

Ξένες γλώσσες Καλαβρουζιώτη

Είναι πιο κοντά στα ελληνικά μας,  καθώς συναντάμε πολλές ελληνικές  λέξεις στη γαλλική, όπως Hellène  –  philellène, που ίσως και να είναι η  μοναδική γλώσσα στο κόσμο, όπου υπάρχει η λέξη Έλληνας και φιλέλληνας. ο βίος-la vie, le tapis –ο τάπητας.

Ξένες γλώσσες Καλαβρουζιώτη

Ακόμη, χάρις στα Γαλλικά διευρύνονται οι επαγγελματικοί μου ορίζοντες, τομείς όπως η υγεία, ο τουρισμός, η μαγειρική και το διπλωματικό σώμα.

Ξένες γλώσσες Καλαβρουζιώτη

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, οι σπουδές στα γαλλικά  Πανεπιστήμια εγγυώνται Υψηλό επίπεδο Γνώσεων στα πλαίσια της Ευρώπης μας με σχεδόν καθόλου δίδακτρα. 

γαλλικά ως ξένη γλώσσα

Αρχικά τα Γερμανικά αποτελούν μια από τις πιο συχνά ομιλούμενες και περισσότερο διαδεδομένες γλώσσες όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως.
Ξένες γλώσσες Καλαβρουζιώτη
Συνεπώς μαθαίνοντας Γερμανικά προσφέρονται στα παιδιά απεριόριστα οφέλη.
Το παιδί αποκτά δεξιότητες με τις οποίες μπορεί να βελτιώσει την επαγγελματική του προοπτική καθώς η Γερμανία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη βιομηχανία και τις περισσότερες εξαγωγές στον κόσμο.

Ξένες γλώσσες Καλαβρουζιώτη

Επίσης, πάρα πολλοί Γερμανοί τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα μας κάθε χρόνο οπότε η γνώση της γλώσσας αυτής είναι σημαντική για εργασία στον τουρισμό. 

Ξένες γλώσσες Καλαβρουζιώτη
Τέλος, του δίνεται η δυνατότητα  να φοιτήσει σε πανεπιστήμιο στη Γερμανία μια χώρα γνωστή για το υψηλό επίπεδο των πανεπιστημίων της, χωρίς διδακτρα και όχι πολυ υψηλό κόστος διαβίωσης.

γερμανικά ως ξένη γλώσσα